Drömmer du om att spara mycket pengar, men står ändå där i slutet av månaden med några ynka kronor kvar på kontot? Ta det lugnt, vi hjälper dig. Med fem enkla lifehacks kan du spara tusenlappar varje månad. Börja förverkliga dina drömmar idag!

Avsluta onödiga abonnemang och prenumerationer

Detta bör alla göra minst en gång om året. Gå igenom alla prenumerationer, avtal och abonnemang för att se vilka du kan avsluta eller förhandla ner priset på. Här finns mycket pengar att spara!

Samla lån och krediter

Har du många privata lån och andra krediter? Fundera på att ta ett samlingslån för dem för att minska månadskostnaden. Många krediter har onödigt hög ränta och månadskostnad, men genom att samla dem kan du spara mycket pengar varje månad.

Handla med rabatter

Det bästa när man sparar pengar är förstås att inte köpa något alls. Vissa saker blir svårt att undvika, dagligvaror, mat och andra nödvändiga inköp måste förstås fortfarande inhandlas. Ta för vana att alltid köpa extraprisvaror i mataffären, och vid dyrare inköp sök på internet för att hitta en passande rabattkod.

Veckoschema för matlagning

Storhandling och ett fast matschema kan spara många hundralappar i veckan, otroligt eller hur? Genom att inte småhandla varje dag minimerar vi risken för onödiga impulsköp. Med en färdig matsedel behöver du aldrig köpa utemat eller gå och panikhandla en saknad ingrediens.

Regelbundet småsparande

Känns det jobbigt att försöka lägga undan flera tusenlappar i början av varje månad? Spara lite hela tiden! För varje gång du känner att du vill köpa en kaffe, godis eller äta ute så lägger du undan motsvarande summa på ditt sparkonto. I slutet av månaden kommer du märka att du sparat mycket pengar som du inte ens saknat.