Du har säkerligen hört talas om det som kallas för ett samlingslån. Låneformen är framtagen för den som vill klumpa ihop flera krediter och skulder och på så sätt minska sina månadskostnader och få en lägre ränta.

Metoden har blivit mycket populär hos människor med sämre ekonomiska förutsättningar, men är minst lika uppskattad hos den som bara vill förbättra sin ekonomi, få ett schysstare sparande eller vill slippa kasta pengar i sjön. Fördelarna med att samla lån och krediter är många! En av de absolut främsta är möjligheten att spara in mycket stora pengar. Hos Lendo kan du ansöka och jämföra samlingslån från flera olika banker och långivare. Med ditt nya lån kan du sedan lösa alla de gamla skulderna du har, för att på så sätt bara få en månadskostnad och ränta att ha koll på.

Tre stora fördelar med att samla lån

1. Du slipper flera räntor

Om du betalar av alla smålån och krediter med hjälp av ett större lån får du bara en ränta att ha koll på och bekosta. Du sänker således din månadskostnad.

2. Du får bättre koll på ekonomin

Många betalningar och lån åt höger och vänster kan lätt skapa förvirring. Samlingslånet gör det möjligt att sudda bort många e-fakturor, pappersfakturor och autogiro och ger dig större koll på din ekonomi.

3. Förbättrad kreditvärdighet

Ett vanligt missförstånd är att kreditvärdighet endast är viktigt när man ska låna pengar, men så är inte fallet. Du behöver en god kreditvärdig när du vill ansöka om abonnemang, handla på faktura eller stå på ett hyreskontrakt också.