De flesta av oss har lån och att betala av på lånen är verkligen inte roligt. För att förbättra din ekonomi och snabbare bli skuldfri är det klokt att lägga om eller samla dina lån. Du sänker räntan och får mer pengar i plånboken.

Lägg om dina lån

Att lägga om lånen innebär att du tar dina befintliga lån till en bank och ber dem om hjälp att få bättre ränta. Orsaken till att det ofta tar väldigt lång tid att betala av på ett lån är just räntan. Har du många mindre lån är det smart att samla alla lånen och betala av samtliga smålån med ett lån med låg ränta. Då får du mer pengar i plånboken. Det är ofta det första steg som många tar när de på allvar vill förbättra sin ekonomiska situation. Inte behöva känna att de sitter i en rävsax mellan lön och räkningar. Ett bra ställe att börja på är hos Advisa som samarbetar med 37 banker och långivare. På Advisa kan du få hjälp att förbättra och samla dina lån. De jämför de olika bankerna åt dig, men du får bara en UC, inte 37, så din kreditupplysning ser bra ut. Har du till exempel ett lån efter en renovering eller ett kreditkort på 80 000 kronor med en ränta på 8 procent, så kan du lägga om lånet till lägre ränta och omgående börja spara pengar. Gå in på Advisa som samarbetar med 37 banker och långivare och lägg om dina lån för en bättre ekonomi redan idag.

Minska på lånen

Det finns lån och så finns det lån. Det flesta av oss behöver ta studielån för att studera och bolån för att köpa egen bostad. Bostad och studier är i sig en investering och har ett inneboende högt värde för oss. Till skillnad mot ett snabblån för att göra en resa, köpa julklappar eller en ny mobil. Detsamma gäller avbetalningar på kläder, dator och andra förbrukningsprylar. Om du vill få bättre ekonomi ska du helt enkelt minska på dina lån. Både storleken på lånen och antal lån. En stor fördel med att samla dina lån är också att du minskar risken att glömma betala ett lån och kanske hamna hos inkasso. Ju mindre lån du har, desto mindre har du att oroa dig för. Förutom att betala av dina lån är det klokt att spara ihop till en rejäl buffertoch börja investera i aktier och fonder.