Semesterveckorna är härliga att se fram emot och längtan till ledigheten ger ofta extra motivation och kraft under vardagen. Genom att planera semestern i god tid innan och spara pengar under ett helt år kan du njuta extra mycket när det väl är dags att vara ledig.

Drömmer du om avkopplande dagar på en solig strand eller en spännande och aktiv semester i fjällen? Oavsett hur du vill spendera din semester lönar det sig att börja planera i tid för att få råd med det du vill göra. Om du inte har hunnit spara ihop hela beloppet till din drömsemester kan du även få råd till den genom att ta ett lån. På lånutaninkomst.nu kan du läsa mer om vad som gäller om du behöver ett lån när du inte har en fast inkomst. Kom ihåg att alltid undersöka marknaden för lån och att jämföra räntor och andra kostnader för lånet som till exempel aviavgifter eller uppläggningsavgifter. Innan du tar ett lån är det också viktigt att budgetera för återbetalningen av lånet.

Semesterbudget

En semesterbudget består av flera olika delar, kostnad för resa, boende, utemat och ibland även kostnader för räntor och återbetalning av lån. För att slippa oroa dig för att pengarna ska ta slut under semestern bör du göra en budget över hur mycket mat och andra aktiviteter kommer att kosta varje dag. Ta även med småutgifter för till exempel glass och souvenirer samt extra shopping av kläder. På semestern har du ju mer tid att gå i affärer och även om varje inköp inte kostar så mycket kan den totala summan efter några veckors ledighet bli större än du tror. En bra idé är att öppna ett särskilt sparkonto dit du varje månad för över pengar som du kan använda på semestern.