Det finns massor av tillfällen då företag kan behöva ett tillskott i företagskassan, bland annat då företaget är nytt, företaget ska lansera nya produkter eller om försäljningen är säsongsbetonad. Vid dessa tillfällen finns det möjlighet att ansöka om ett företagslån för att kunna klara av en tillfällig investering eller svacka. Idag finns det flera lånebolag som erbjuder företag ett företagslån vilket gör att det är enkelt att låna pengar till företaget.

Om ditt företag är i behov av ett företagslån, så kan du ansöka om ett lån på nätet. På lånebolagets hemsida finner du den information du behöver för att kunna ansöka om ett företagslån. Ibland behöver du inte bifoga någon information alls i ansökan utan endast signera låneansökan med ditt bank-id och med företagets bank-id. Oftast behandlas din låneansökan inom en dag och därefter får företaget pengarna till bankkontot inom ett par dagar.

Du kan också välja amorteringstid för ditt företagslån. Det gör att du kan planera företagets lånande så att det inte påverkar företagets likviditet allt för mycket. Normalt kan du låna från 50 000 kronor upp till flera miljoner kronor, beroende på vilket lånebolag du väljer att låna hos.