För att kunna öka din försäljning av företagets produkter eller tjänster behöver du nå ut till nya potentiella kunder på marknaden. Det kräver att du har en viss marknadsföring så att du hittar fram till kunderna. Det finns många sätt att marknadsföra företaget och företagets produkter, till exempelvis på internet där du enkelt kan nå ut till kunder över hela landet.

Marknadsföring på internet kan ske på många olika sätt. Bland annat behöver du ha en hemsida där du presenterar företaget och företagets produkter eller tjänster. Det är viktigt att hemsidan i sig är informativ så att potentiella kunder får den information de söker, och säljande så att besökarna lockas att köpa produkterna. Hemsidan är företagets ansikte utåt och därför är det viktigt att informationen är uppdaterad och korrekt samtidigt som det också är viktigt att svara på meddelanden från besökarna.

När väl hemsidan är uppe eller uppdaterad så gäller det att få in besökare till sidan som kan vara intresserade av företagets produkter. Detta kan ske genom att du placerar ut länkar till företagets hemsida på olika sidor på nätet som ofta besöks av personer som är potentiella köpare av företagets produkter. Om företaget säljer hundmat så går det att hitta köparna på sidor som skriver om hundar. Försök att få in länkar på dessa sidor genom att köpa en länkplats eller genom att sidan publicerar en artikel som företaget har skrivit.

Annonsera på nätet

Du kan också annonsera på nätet, exempelvis hos Google, där du kan köpa annonsplats som dyker upp då någon söker på ord som kan kopplas till företagets produkter. Du kan också använda dig av ett affiliate-nätverk där du ger ett annat företag i uppdrag att få ut dina annonser på relevanta hemsidor.