Att äga din egen bostad är verkligen bland det bästa du kan göra för din ekonomi. Du betalar inte till någon annan varje månad, utan till dig själv. Om du har en bostadsrätt kan den hjälpa dig ekonomiskt på flera olika sätt.

En långsiktig investering

En bostadsrätt är en investering. Istället för att du varje månad betalar hyra till en tredje part, så betalar du till dig själv. Du betalar av på dina lån och en månatlig avgift till bostadsrättsföreningen. Man brukar säga att äga sin bostad är den bästa affär som en vanlig privatperson kan göra. Se till att ditt köp verkligen blir en investering genom att ta hand om den väl. Bäst ekonomisk förvaltning får du genom Nabo, som hjälper din bostadsrättsförening med alla betalningar och all administration på ett effektivt och ekonomiskt genomtänkt sätt. Se den ekonomiska förvaltningen som en investering till dig själv.

Passiv inkomst

Din bostadsrätt ger möjlighet till passiv inkomst på flera sätt: förhoppningsvis ökar den i värde allt eftersom åren går. Du behöver inte göra något mer än att betala dina räkningar, samtidigt som din bostad ökar i värde. Pengar som du får ut vid en försäljning. Men du kan också tjäna pengar på din bostadsrätt genom att du äger själva ytan. Behöver du mer pengar: hyr ut ett rum och tjäna tusenlappar varje månad. Är du egenföretagare kan du också hyra ut ett rum till dig själv. Om du har ett extrarum i lägenheten så gör du om rummet till kontor. Du kan också göra avdrag på ditt hemmakontor.