Skulle du vilja testa på att vara företagare, men slippa administration och att hålla på med skatt och sociala avgifter? Idag kan du sälja dina tjänster, alltså fakturera kunder, utan att ha ett eget företag.

Stå på flera ekonomiska fötter

Det är ekonomiskt klokt att ha mer än en fot att stå på, vilket många upptäcker nu under Coronapandemin. Att bara ha en anställning att förlita sig på kan visa sig vara vådligt. I början av året var det inte många svenskar och folk runt i världen som planerade för en pandemi och att de skulle bli arbetslösa. Många utan en bra buffert på banken. Det är därför som det är klokt att alltid försöka ha flera inkomstkällor, som en slags bak up. Det gör dig mindre ekonomiskt utsatt.

Bli företagare utan eget företag

Det är inte alltid som vi vill skaffa F-skattsedel och bli företagare. Ibland kan det kännas som ett stort steg. Det innebär också att deklarationen kan bli lite besvärligare, även om det är lätt att deklarera som egenföretagare i Sverige. Som arbetslös får du inte heller driva företag, men självklart ta alla jobb som du hittar. Det finns idag företag som är som mellanhänder, som juridiskt blir dina arbetsgivare, och som betalar sociala avgifter och skatter åt dig. Du hittar jobbet, som frisör, revisor eller konsult, och de ”anställer dig. Gå in på https://www.frilansfinans.se/ och se hur du redan idag kan börja arbeta som företagare, utan att vara företagare. Genom att kunna sälja olika produkter och tjänster redan idag, kan du långsamt bygga upp ett företag även som arbetslös. Världsläget är sådant att vi i framtiden kommer att behöva ta ett större ansvar för vår ekonomi och det är klokt att sätta igång redan idag.