Det kan uppstå många olika situationer i livet som gör att du är i behov av att låna pengar eller handla på kredit. Det kan till exempel vara så att du vill investera i något, anmäla dig till en utbildning eller är i behov av en ny bil. Att ta lån och krediter är idag väldigt vanligt och majoriteten av alla vuxna människor i Sverige har någon form av skuld bakom sig.

[IMAGE=eWGpuhfCaMcY.jpg]

Att ta ett lån är i sig ingenting som egentligen skadar en redan god ekonomi, men om du har för många lån kan det snabbt göra din privatekonomi skakig. Ju fler lån och krediter du har, desto fler utgifter kommer du också att behöva hantera, för att inte tala om hur dålig kreditvärdighet du får.

Samla lån – vad betyder det?

Har du många lån och krediter och höga månadskostnader kan det vara en god idé för dig att samla dina lån och krediter. Du har säkerligen redan hört om konceptet förut, men sanningen är att detta är en av de bästa metoderna för att dra ekonomin tillbaka upp på banan igen. När du ansöker om ett samlingslån ansöker du om ett så pass stort belopp att du kan betala av alla de skulder som du har idag. Istället för flera amorteringar och räntor varje månad, har du alltså enbart en att betala. Du tar alltså ett lån för att betala av dina andra lån. Både privatpersoner och företag kan samla lån. Företag bör dock vända sig till Capcito för professionell rådgivning och bra låneerbjudanden.

Hur kan ett samlingslån hjälpa din ekonomi?

Ett samlingslån kan hjälpa dig på flera olika sätt. Som nämnt här ovan kommer du till exempel inte att behöva betala flera fakturor och räntor varje månad, utan kommer bara ha ett lån att fokusera på. Det är helt klart den största fördelen för din privatekonomi. Utöver detta kommer du däremot också att få en bättre kreditvärdighet. Det betyder att banker, företag och långivare kommer att se dig som en mycket mer ordningsam och ansvarsfull person som har koll på ekonomin. En dålig kreditvärdighet betyder inte bara att du kan få svårt att få lån eller dåliga låneerbjudanden. Det kan också resultera i att du inte får stå på ett förstahandskontrakt, stå på abonnemang i ditt eget namn eller handla saker och ting på faktura.

Obs! När du vill ansöka om ett samlingslån är det viktigt att du uppger detta i samband med din ansökan. Samlingslån är ett ord som sällan används, utan här är det ordet privatlån som du i många fall ska leta efter. Orsaken till att du bör informera om att du vill samla lån är helt enkelt för att bevisa för banken att du vill städa upp i din ekonomi, och inte bara dra på dig fler skulder.