För att hitta den bästa boräntan när man ska ansöka om bolån är det viktigt att man jämför olika lån. Alla långivare bestämmer själva vad de vill sätta för räntor och eventuella avgifter och eftersom det finns en del att välja mellan försöker de också konkurrera med varandra. Som låntagare kan detta dock vara en fördel eftersom det blir fler valmöjligheter och därmed kan man få det förmånligaste lånet. För att jämföra olika lån med boränta finns det flera hjälpmedel. På Boränta.se kan man exempelvis få hjälp med att jämföra olika lån. Där har de listat en del långivare och vad de kan erbjuda. Dock bör man ha i åtanke att de flesta långivare gör en individuell bedömning och sätter ränta och villkor därefter. Med hjälp av Boränta.se får du dock en bra överblick över de olika långivarna och deras erbjudanden. Tjänsten gör det enklare att jämföra och välja rätt lån.

Spara till bostaden

Givetvis är det alltid bäst att spara pengar till det man vill köpa, exempelvis en bostad. Det är dock inte alltid det enklaste eftersom det finns mycket som ekonomin måste räcka till. Det man dock kan göra är att lägga undan några kronor varje månad, vilket inte kommer vara märkbart. Det är också en stor fördel om man börjar spara i tidig ålder, vilket gör att pengarna på sikt kommer öka. När man ska köpa bostad behöver man ofta lägga något som kallas för handpenning. Detta kan man dock låna till, men oftast till väldigt höga räntor. Därför är det mycket smartare att spara till handpenningen.
Att köpa bostad är oftast en investering eftersom man väldigt ofta går med vinst när man ska sälja bostaden sedan. Det är också något som stiger i värde, medan andra saker, som till exempel en bil sjunker i värde. Detta gör det alltså väldigt förmånligt att investera i en bostad.