Få har nog undgått vinterns extremt höga elpriser. Är du också en av dem som chockades när du öppnade din elräkning? Visste du då att du faktiskt hade kunnat minska på kostnaden genom att byta elbolag? Här berättar vi hur du gör och varför det kan vara en bra affär att se över sitt elavtal.

Enkelt att byta elbolag

Nu är det enklare än någonsin att byta avtal. Hos Bytaelbolag.se hittar du nämligen en smart jämförelsetjänst som gör det lätt att hitta ett elbolag som passar dig och ditt liv. Det enda du egentligen behöver göra är att undersöka om du har någon bindningstid på ditt nuvarande elavtal. Har du det måste du vänta tills den går ut innan du byter bolag. Kontrollera även att det är du som är registrerad som kund för både elbolag och elnät. När allt detta är ordnat är det bara att gå in på Bytaelbolag.se och söka upp en aktör som passar dig. Du klickar sedan in på det valda elbolagets hemsida och registrerar dig som ny kund, sedan är det hela klart. I det här steget bestämmer du också om du vill ha ett fast eller rörligt elavtal. Här kan du läsa fler goda råd om hur du ska gå tillväga för att byta bolag.

Därför ska du byta elbolag

Varför ska man då byta elbolag? Det korta svaret är att det kan finnas tusenlappar att spara på det. Det är helt enkelt onödigt att du lägger pengar på elen som du annars kunde ha investerat i annat. Många har också lidit svårt av vinterns höga elpriser, kanske till och med fått lov att låna pengar för att klara ekonomin. Det kanske inte hade behövt hända om fler hade sett över sitt val av elbolag. Idag är det tyvärr en enkel åtgärd för att förbättra ekonomin som många glömmer att göra.